Info

Om Vikingarockradion

Vikingarockradio är Sveriges enda webbradio som i huvudsak spelar vikingarock, en bra mix av kända och okända band, samt en del Oi!, punk och psychobilly. Har ni startat ett vikingarockband? Ta kontakt med oss och skicka in era demos så spelar vi dem gärna.

Radions Historia

Vikingarockradion startade som Valhalla Radio hösten 2005 av Mattias (ankara_talvi). Först började det med att han vill ha något att lyssna på under tiden då han hade sin praktik, men när han sedan märkte att intresset för en webbradio som endast spelade vikingarock fanns, så gjordes den öppen för allmänheten.

Eftersom han använde sin egen dator som server var han tvungen att sätta på radion när han vaknade, och stänga av den när han gick och lade sig.

I November 05, kontaktade en radiopratare Matte via Mimers Källa (Ultima Thules forum) på internet om att göra radion mer offentlig och att skaffa en bättre server. Matte tyckte idén lät bra eftersom Kalle, som radioprataren heter, erbjöd sig att sända ibland.

I början av 2009 ingick radion ett sammarbete med Vikingarock.se för att stärka sin lyssnarskara och för att besökare och lyssnare ska få enklare att hitta information.

Under slutet av 2009 hade radion en del problem med server och kunde under en lång tid ej sända. Under julhelgerna kunde man med gemensamma resurser lösa dessa problem och radion börja åter igen sända i början av januari 2010. Radions nya ledning blev då Richard, Tony och Peter.

Radion stängdes sedan ner i mitten av 2010 p.g.a. bristande resurser.

2015 startade radion åter igen.